Manual EcubWare 4.2.1

Manual Operasi Piranti Lunak

EcubWare 4.2.1

Mbangun: 202012

Isinipun

1. Instalasi lan Startup Lingkungan Sistem
  1.1 Lingkungan mlaku
  1.2 Instal OpenGL
  1.3 Instal NET Framework 3.5
  1.4 Instal EcubWare
2.FDM 3D Print Fungsi
  2.1 Pambuka Antarmuka
  2.2 Bar Menu
  2.3 Manajemen Printer
    2.3.1 Pisanan Gunakake EcubWare
    2.3.2 Pilih Printer saka Menu
   2.4 Model Impor
     2.4.1 Model Impor miturut Menu Utama
     2.4.2 Model Impor miturut Menu Piranti
    2.4.3 Model Impor kanthi Mouse Drag
  2.5 Setelan Parameter Model
  2.6 Nyetel Parameter kanggo Nyithak
    2.6.1 Setelan sing Disaranake
    2.6.2 Adat
  2,7 Ngiris Lan Ngirit
   2,8 Tombol Tombol Kanan
  2,9 FDM Print Warna 3D Tunggal
  2,10 Pencetakan 3D Ganda-FDM FDM
3. Fungsi Ukiran Laser
  3.1 Mbukak Fungsi Laser saka Menu
  3.2 Format Gambar sing Didhukung
  3.3 Pambuka Antarmuka
  3.4 Format Gambar sing Didhukung
  3.5 Langkah-langkah Proses Ekspor
  3.6 Dhaptar Nilai sing Disaranake Kacepetan
4. Fungsi Ukiran CNC
  4.1 Bukak fungsi CNC saka Menu
  4.2 Antarmuka Fungsi
  4.3 Vektor Impor
  4.4 Ngimpor Bitmap
  4,5 Ngimpor Gcode
  4.6 Gawe Teks Pabean
  4.7 Nggawe Wangun
   4.8 Gawe Embossed
   4,9 Masalah lan Solusi
    4.9.1 File Vektor Ora Bisa Dibukak
    4.9.2 Gcode Generated by Bitmap File Nduwe Border
5. Ngalih Basa
  5.1 Chinse nganti Inggris
  5.2 Inggris nganti Chinse

 

 

   "Ecubware" minangka piranti lunak multi-fungsi sing kalebu fungsi Pencetakan 3D FDM, Fungsi Ukiran Laser lan fungsi ukiran CNC. Kabeh file sing digawe piranti lunak (*. Gcode) kasedhiya kanggo model TOYDIY sing digawe EcubMaker, model utilitas duwe kaluwihane ngoper modul fungsional sing gampang, kacepetan ngiris cepet lan ngasilake jalur sing cukup, lan fungsi kuat visualisasi model 3d sing lengkap lan path alat.

1. Instalasi lan Startup Lingkungan Sistem

1.1 Lingkungan mlaku

Lingkungan mlaku Windows: Windows 7 utawa ndhuwur.

Sambungan jaringan: Jaringan dianjurake

Kertu grafis: Dhukungan OpenGL

1.2 Instal OpenGL

OpenGL minangka antarmuka pemrograman aplikasi lintas-basa, lintas-platform kanggo nampilake Grafik vektor 2D lan 3D. Digunakake kanggo nggambar adegan telung dimensi kompleks saka primitif sederhana. Yen ora ana“Opengl 2.0” utawa drive ndhuwur kanggo kertu grafis ing komputer pangguna, bakal mengaruhi mbukak lan panggunaan piranti lunak EcubWare. Umumé, versi adaptor tampilan standar luwih murah sawise sistem diinstal, kaya sing dituduhake ing gambar ing ngisor iki.

图片1

 

Pilih adaptor tampilan (tampilan standar sawise instalasi sistem: Microsoft basic display adapter)

Tanpa driver OpenGL, kesalahan ing ngisor iki kedadeyan nalika mbukak piranti lunak EcubWare.

图片2

 

Nganyari driver grafis. Ing ngisor iki minangka cara kanggo ngatasi masalah kasebut.

图片3

Pindhah mouse menyang "Telusuri web lan Windows"

 

图片4

Input "Manajer Piranti"

图片5

Pop munggah "Piranti Manager"

图片6

Pilih "Adaptor tampilan" lan "Microsoft Basic Display Adapter"

Tampilan standar sawise instalasi sistem"Adaptor Tampilan Dasar Microsoft"

图片7

Klik-tengen kanggo nganyari driver

(Komputer kudu nyambung menyang Internet)

 图片8

 

klik "Telusuri kanthi otomatis kanggo piranti lunak driver sing dianyari"

 图片9

Nggolek piranti lunak online ...

 图片10

Ngundhuh piranti lunak driver sawise ditemokake

 图片11

Nginstal piranti lunak driver sawise didownload

 图片12

Instalasi sukses lan jeneng kertu grafis sing bener ditampilake

 图片13

 

Instalasi sukses lan jeneng kertu grafis sing bener ditampilake

Banjur priksa manawa piranti lunak mbukak kanthi bener

 

 图片14

 图片15

Yen sampeyan mbukak kanthi bener, masalah bakal ditanggulangi. Yen ora bisa mbukak, bisa uga amarga kertu grafis ora ndhukung OpenGL utawa masalah kompatibilitas liyane.

1.3 Instal NET Framework 3.5

Yen NET Framework 3.5 utawa ndhuwur ora diinstal, ing ngisor iki bakal muncul nalika mbukak Software Laser Function , kaya ing ngisor iki

图片16

Instal NET Framework 3.5 lan ndhuwur kanthi solusi 2: Nalika komputer sampeyan nyambung karo internet, Klik "Download lan instal fitur iki" kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur. Sawise ngeklik, status ing ngisor iki bakal katon nganti pungkasan instalasi.

 

图片17

 图片18

图片19

 

1.4 Instal EcubWare

Langkah 1: klik kaping pindho paket instalasi    图片20      File ngekstrak poto ……

图片21

Bakal mriksa telung item, Saben kegagalan bakal nyebabake operasi piranti lunak EcubWare sing ora normal. Yen mriksa ok, sampeyan bisa ngeklik "Langkah Sabanjure", utawa klik "Skip Over" menyang langkah sabanjure.

图片22

图片23

Langkah 2: Sawise nyetel dalan, klik sabanjure

图片24

 

Langkah 3: Klik sabanjure

图片25图片26

Langkah 4: Pilih sing pengin diinstal. Yen iki minangka instalasi kaping pisanan, pilih kabeh opsi sing kudu diinstal. Banjur Klik "Instal"

 

图片27

Nginstal ……

图片28图片29

2.FDM 3D Print Fungsi

Printer utama sing digunakake ing modul iki kalebu TOYDIY 4in1 3D PrinterTOYDIY 4in1 FDM ToolHead / TOYDIY 4in1 FDM-Dual ToolHeadFANTASY PRO4 lan TOYDIY 4in1 3D Printer 2.0TOYDIY 4in1 FDM ToolHead / TOYDIY 4in1 FDM-Dual ToolHead

图片30

2.1 Pambuka Antarmuka

Antarmuka utama kalebu "Menu Bar", "Parameter setting bar", "View Bar" lan "Model Parameter toolbar". Sampeyan bisa ngganti informasi printer ing garis Menu lan mbukak setelan ahli. Area pangaturan parameter minangka area fungsional utama, sing pangguna ngetik macem-macem paramèter sing dibutuhake kanggo irisan lan ngasilake file G-Code sing luwih apik adhedhasar paramèter kasebut. Area tampilan umume digunakake kanggo ndeleng model, model sijine, model manajemen, pratinjau irisan, ndeleng asil irisan.

图片31

 

 

2.2 Bar Menu

Fungsi utamane kalebu mbukak lan nyimpen file model, nyetel parameter, nambah model, pitulung lan liya-liyane.

图片32

2.3 Manajemen Printer

2.3.1 Pisanan Gunakake EcubWare

Nalika EcubWare kaping pisanan mbukak, kothak dialog "Add Printer" ditampilake. Kaya sing dituduhake ing ngisor iki, pilih jeneng printer sing cocog karo header alat sing dikarepake. Default yaiku "TOYDIY 4in1 FDM ToolHead" (header alat FDM).

图片33

2.3.2 Pilih Printer saka Menu

Bukak antarmuka piranti lunak, ing menu utama, "Tambah Printer", tambahake printer sing dikarepake.

图片34

2.4 Model Impor

Piranti lunak kasebut duwe macem-macem cara kanggo ngimpor model, pangguna bisa milih ngimpor model miturut pilihan.

2.4.1 Model Impor miturut Menu Utama

File ”-” Bukak File (s) ”

图片35图片36图片37

2.4.2 Model Impor miturut Menu Piranti

Temokake toolbar ing sisih kiwa piranti lunak      图片38   ing antarane,

 

图片39Model impor. Sampeyan bisa mbukak model 3d ing macem-macem format, kayata stl, obj, Dae, lan AMF. Utawa sampeyan bisa nggunakake File model Load saka menu File, utawa sampeyan bisa nggunakake CTRL + l. Muat file unta, lan piranti lunak bisa ngowahi sawetara model, kayata terjemahan, rotasi, skala, mirroring.

图片40Kunjungi situs web resmi. Sawetara informasi bisa didownload saka kaca ngarep.

图片41Download model. Ing kaca kasebut, sampeyan bisa ndownload *. file model ing format * .STL

 

2.4.3 Model Impor kanthi Mouse Drag

Kanggo ngimpor model, klik model sing disimpen ing komputer banjur seret model menyang antarmuka utama EcubWare.

图片42

2.5 Setelan Parameter Model

Kanggo nambah asil pencetakan sing sampurna, model kudu disesuaikan karo posisi lan ukuran sing cocog. Pangguna bisa nindakake iki kanthi nggunakake "toolbar Model Parameter" ..Mangkene cara kerjane

图片43Ngalih: Papan pamriksa ing area tampilan yaiku area platform cetak. Pencet terusTombol Mouse Ngiwa menyang panah banjur obah Up-Down, kiwa-tengen kanggo posisi Model ing Platform maneh. Gunakake Pencet terusTombol Mouse Kanan kanggo muter kabeh platform. model bisa diselehake ing endi wae ing wilayah kasebut. PuteranRodha Mouse kanggo Zoom-In, Zoom-Out model kanggo ndeleng tampilan rincian.

图片44

图片45Skala: Transformasi Skala Model, atur persentasi skala sing cocog. Sawise model dipilih, klik tombol Skala lan sampeyan bakal weruh telung kothak ing permukaan model sing makili sumbu X, Y, lan Z. Klik banjur seret kothak kanggo skala model kanthi pirang-pirang tartamtu. Sampeyan uga bisa ngetik faktor zoom ing kothak input zoom, kothak ing sisih tengen "Skala *". Sampeyan uga bisa ngetik angka Ukuran pas ing kothak input Ukuran, yaiku kothak ing sisih tengen "Ukuran *", priksa manawa sampeyan ngerti dimensi sing makili model ing saben poros. Kajaba iku, njongko skala dipérang dadi"Skala seragam" lan "Skala non-seragam" , panggunaan standar Skala seragam, yaiku menu skala ing negara kunci. Kanggo nggunakake skala Non-seragam, cukup klik ing kunci. Skala sing ora seragam bisa nggawe kubus dadi kubus. Reset bakal ngasilake model kasebut menyang bentuk asline, lan To Max bakal ngukur model Ukurane maksimal bisa dicithak printer.

图片46

图片47Puter: Klik Puter, lan sampeyan bakal weruh telung dering ing ndhuwur model, warnane abang, ijo, lan biru, makili sumbu X, Y, lan Z. Sijine mouse ing dering, Pencet klik tengen banjur seret bisa nggawe model ngubengi poros sumbu sing cocog karo sudut tartamtu, perlu dielingi yen mung ngidini pangguna muter 15 kali amba. Yen sampeyan pengin bali menyang posisi asli, sampeyan bisa ngeklik tombol Reset ing Menu Spin. Tombol Lay flat kanthi otomatis muter model menyang posisi sing luwih rata ing sisih ngisor, nanging ora njamin sukses saben-saben.

图片48

图片49Mirror: Klik patang panah utawa loro ikon ijo kanggo nggambar gambar asli. Sawise model dipilih, klik tombol Mirror kanggo Mirror model ing sumbu X, Y, utawa Z. Contone, model tangan kiwa bisa dibayangke karo model tangan tengen.

图片50

2.6 Nyetel Parameter kanggo Nyithak

Setelan parameter cetak dipérang dadi "paramèter parameter" Disaranake "lan" Khusus ".

2.6.1 Setelan sing Disaranake

"Disaranake" bisa dingerteni minangka setelan parameter Default. Impor model lan tindakake setelan parameter model banjur Klik "Irisan" kanggo ngekspor Gcode. Ora prelu modifikasi luwih lengkap ing Setup Print sampeyan. Piranti lunak kasebut ing negara gawan.

图片51

Antarane,

图片52

Kanggo milih printer, printer ing menu molor kudu ditambahake ing menu utama "Add Machine", utawa ora bakal ditampilake.

图片53Materi Materi standar yaiku "PLA-T200". Bahan sing beda duwe sifat sing beda. Yen sampeyan pengin nambah jinis materi, sampeyan bisa ngeklik, banjur klik "Materi Manajemen ...", ngowahi materi sing anyar, ngowahi informasi materi, setelan cetak, lsp.

图片54图片55

Manajemen Material

图片560,1 lan 0,2, konfigurasi efek cetak, pilih kanthi nyeret titik ireng nganggo mouse. Nomer kasebut nuduhake dhuwur saben lapisan. Nomer sing luwih cilik ing pilihan, cethane luwih apik, lan suwe saya suwe. Umume, dhuwure 0,2, utawa 0,2 mm, luwih cepet saka kacepetan cetak.

图片57Isi setelan. Seret titik ireng nganggo mouse kanggo entuk ukuran regane. Setel tingkat ngisi miturut kabutuhan sing sejatine, yen ora kanggo momotan, tingkat pengisi sing disaranake 20%.

Aktifake Gradien: Yen diaktifake, kapadhetan isi bakal saya suwe saya mundhak nalika dhuwur print nambah.

图片58: Sawetara protrusi sing ora teratur kudu didhukung kanggo efek cetak sing luwih apik. Yen ora digunakake, protrusion bakal ambruk. Milih bakal nggawe struktur dhukungan ing sangisore model supaya model ora kendur utawa nyithak udhara.

 

图片59Nambah area sing rata ing saubeng utawa ngisor obyek sing bisa dipotong kanthi gampang. Yen pilihan iki dicenthang, fungsi Raft diaktifake. Yen ora dicenthang, ora bakal ana landasan. Setelan parameter tartamtu diowahi ing bagean sabanjure, "Print Parameter Setting.".

2.6.2 Adat

Dhaptar paramèter khusus, tampilan standar sing umum digunakake, kanggo setelan parameter liyane, klik paramèter ing jejere gir tombol cilik, kaya sing dituduhake ing gambar ing ngisor iki.

图片60

2,7 Ngiris Lan Ngirit

Ana tombol "Ngiris" ing pojok tengen ngisor antarmuka utama. Sawise paramèter irisan disetel, pesen status bakal nampilake "irisan", tombol pituduh. Tulisan "irisan ..." lagi ditindakake, lan yen wis rampung, bakal dikandhani babagan materi sing bakal dikonsumsi, ing meter (m), lan ing gram (G) bahan.

图片61 图片62 图片63

 

2,8 Tombol Tombol Kanan

Sawise ngimpor model, sampeyan bisa ngeklik model kasebut, banjur klik tombol mouse sisih tengen, fungsi klik tengen pop-up, gampang dioperasikake model. Fungsine kaya ing ngisor iki:

图片64

Model Terpilih Pusat: Sawise model diowahi, digedhekake, dibalikke lan operasi liyane, model kasebut durung mesthi ana ing tengah platform, klik pilihan iki kanggo nampilake pusat model.

Mbusak Model sing Dipilih: Mbusak model sing dipilih kanthi tombol mouse kiwa.

Multiply Model sing Dipilih: Salin model sing dipilih kanthi tombol mouse kiwa.

Pilih Kabeh Model: Pilih model sing ditampilake ing platform. Clear Plate Build: Kosong kabeh model ing platform cetak.

Muat kabeh model: Yen sampeyan ora sengaja mbusak model saka platform, sampeyan bisa nggunakake fitur iki kanggo mulihake model sing wis dihapus menyang platform cetak lan nampilake maneh.

Model klompok: pilih sawetara model menyang klompok supaya gampang obah lan skala kanthi bebarengan.

Model Gabungan: Nggabungake rong model sing saling eksklusif dadi siji, umume kanggo nyithak warna loro. MODEL SPLIT: SPLIT Model gabungan.

 

2,9 FDM Print Warna 3D Tunggal

Ing pencetakan warna siji, mung ana siji jinis materi ing printer, lan dhukungan utawa platform dipasang ing materi sing padha. Langkah-langkah kanggo ngiris siji materi kaya ing ngisor iki:

Langkah 1: Pilih printer

图片65

Langkah 2: Impor model

 

图片66图片67 图片68

 

Langkah 3: Setel parameter yen ora ana syarat khusus, parameter cetak standar bisa.

图片69

Langkah 4: Ngiris lan Simpen

"Slicing" ing pojok kanan ngisor antarmuka piranti lunak, iris model, sawise diproses, klik "Simpen menyang File", file GCODE sing diproduksi bakal disimpen ing disk.

图片70图片71

2,10 Pencetakan 3D Ganda-FDM FDM

Langkah 1: Pilih printer

图片72

Langkah 2: Impor model

图片73 图片74 图片75

Langkah 3: Setel paramèter

图片76

Pilih salah sawijining model banjur klik-tengen ing "Extruder 1:"

 图片77

Pilih salah sawijining model banjur klik-tengen ing "Extruder 2"

Langkah 4: Gabung model

图片78

Klik Klik kanggo milih kabeh model

图片79

Klik tengen banjur pilih "Model Gabung"

图片80

Klik model banjur klik-tengen kanggo milih "Model Terpilih Pusat"

Langkah 5: Ngiris lan Simpen

Ing langkah sadurunge, klik "Slicing" ing pojok tengen ngisor piranti lunak, banjur klik "Simpen menyang File" kanggo nyimpen jalur irisan produksi menyang disk

图片81

图片82

3. Fungsi Ukiran Laser

3.1 Mbukak Fungsi Laser saka Menu

图片83

Pilih "Laser ToolHead"

图片84

Pilih Nggih kanggo mbukak EcubMakerLaser

图片85

3.2 Format Gambar sing Didhukung

Gambar sing Didhukung kanggo Piranti Lunak iki yaiku: *. BMP, *. JPG, *. PNG

3.3 Pambuka Antarmuka

图片86

Menu utama. "File" menu kalebu ngimpor file gambar, mbukak file sing terakhir dibukak lan nyimpen 'Gcode'; "Basa" bisa diganti nganggo basa Tionghoa lan Inggris, lan urip maneh sawise ngalih; "Ekstra" menu dipérang dadi "pitulung online," situs web resmi "lan" sub-menu ".

Menu Parameter.

Bikubik Berkualitas Tinggi: Cocog kanggo nggedhekake lan nyuda, ngasilake piksel interpolasi gambar sing lancar.

Pepadhamu Paling cedhak: Ngreksa pinggiran hard kanggo skala gambar tanpa nglancarake piksel. 

Slider skala abu-abu lan RGB. Yen sampeyan mbukak gambar kanthi warna, prelu konversi saka warna menyang grayscale. Sampeyan bisa milih warna sing wis ditemtokake kanggo formula grayscale (Rata-rata Sederhana, Rata-rata Bobot utawa Optik sing Bener) utawa milih opsi "Khusus" lan nemtokake dominasi saben komponen RGB kanthi manual.

图片87Asli                                图片88 HQ Bicubic                                     图片89   Pepadhamu Paling cedhak

 

Adat”Migunani nalika ngimpor gambar grafis kayata clipart, lan kita pengin ngontrol peteng / entheng warna individu.

图片90

Padhang, Kontras lan ambang BW. Kanthi padhang lan kontras sampeyan bisa nggawe peteng utawa padhang gambar, uga nambah kontras.

Kanthi opsi BW, sampeyan bisa ngaktifake ambang gambar: piksel ambang ambang sing luwih cerah bakal dianggep putih, peteng dadi ireng.

Kabeh opsi kasebut mengaruhi cara macem-macem alat ngolah gambar lan ngasilake asil pungkasan. Amarga macem-macem bahan beda-beda nalika wis diukir karo laser, penting banget kanggo muter opsi kasebut kanggo nemokake kombinasi sing paling apik kanggo asil sing dikarepake.

Kanthi "baris menyang baris" alat sampeyan bisa ngukir gambar kanthi kualitas apik kanthi abu-abu sing nyata. Elinga yen ora kabeh bahan ukiran cocog kanggo proses iki: sawetara bahan ora reaksi linear karo pungkasan tenaga laser, mung ana ing negara sing dibakar utawa ora diobong, dadi angel ngasilake reproduksi grayscale. Ing kasus kasebut, disaranake digunakake Alat "dithering".

Arahan ukiran laser bisa dipilih kanthi horisontal, longitudinal lan obliquely. Nilai kualitas sing luwih gedhe, semakin akeh poin sing diwenehake lan bakal dadi karbonisasi luwih gampang. Mula, macem-macem nilai bisa disetel miturut macem-macem bahan. Umume, nilai sing disaranake yaiku 10 larik / mm lan 5 larik / mm kanggo bahan kayu.

Setel kacepetan ngukir lan ukuran gambar. Kecepatan ukiran udakara 300, sing uga bisa diatur miturut obyek sing diukur kanthi nyata. Ambane lan dhuwur nggambarake ukuran nyata ukiran kasebut.

Piranti gambar

图片119Pateni 90 ° searah jarum jam    图片123Pateni 90 ° Counter searah jarum jam

图片120Gambar flip horisontal      图片124 Flip gambar vertikal

图片121Gambar Potong                      图片125Warna Inver

图片122Baliake kabeh pangowahan

Pratinjau Ukiran Laser: Efek ideal iku beda beda karo kasunyatan. Gambar asli: gambar asli sing diimpor

Area tampilan grafis

Impor: Impor file gambar; Irisan: Owahi grafis menyang file gcode sing diakoni mesin; Simpen: Simpen minangka file gcode.

 

3.4 Format Gambar sing Didhukung

Bitmaps: * .bmp, *. Png, *. Gif lan * .jpg

Grafik Vektor (Ngoptimalake): *. Svg

3.5 Langkah-langkah Proses Ekspor

QQ截图20201230200821

 

图片92

Setelan Parameter Ukiran

图片93

Antarane: "Kualitas" Intine luwih kenthel, tambah gedhe regane, tampilan luwih padhet, lan nilai massa referensi 10.

Kacepetan udhara. Makili kacepetan gerakan sirah laser ing area sing ora ana gambar kasebut.

Kacepetan ngukir: Makili kacepetan obah sirah laser ing area patung. Nilai bahan tahan api sing disaranake ora kudu dhuwur banget.

 

Ngasilake file ukiran

QQ截图20201230201155

 

Simpen filegcode

 图片95

3.6 Dhaptar Nilai sing Disaranake Kacepetan

Materi

Kacepetan ngukir (mm / mnt)

Kualitas (baris / m)

Triple triplek

240

10

Kraft karton

300

10

 


4. Fungsi Ukiran CNC

Piranti lunak iki digunakake kanggo ngukir piranti lunak model TOYDIY sing diproduksi dening Ecubmaker. Dhukungan kanggo ngimpor peta vektor, bitmap, pratinjau Gcode.

4.1 Bukak fungsi CNC saka Menu

图片96

Pilih CNC  Alat Kepala ”

图片97

Pilih Nggih kanggo mbukak EcubMakerCNC

4.2 Antarmuka Fungsi

图片98

Tombol mbukak file. Grafik vektor ndhukung pambukaan "*. SVG", "DXF". File bitmap ndhukung "*. JPG", "*. JPEG" *. BMP "," *. GIF "," *. PNG ".

Gawe gambar. Sampeyan bisa nggawe teks lan bentuk sing sederhana.

Zoom gambar. Yen x lan y luwih saka 180mm lan ora ana sawetara jangkah platform, ukuran grafis nampilake peringatan abang.

Puter bentuk. Ndhukung jarum jam 90 °, jarum jam 90 °, flip, mirror horisontal lan mirror vertikal.

Setelan paramèter. Setel kacepetan ngukir, ambane ukir lan dhuwur ngangkat Z sawise ukiran rampung. Sawise disetel, restart piranti lunak kanggo ditrapake. Kecepatan ukiran mengaruhi efek ukiran. Kacepetan ngukir macem-macem bahan ukiran bisa disetel kanthi beda. Umume, luwih cilik, luwih becik, nanging saya suwe saya suwe ngukir.

Kanggo nampilake jalur kosong, pilihan iki kudu dicenthang nalika ngimpor lan nyimpen gambar, yen ora bakal ana ukiran sing akurat.

Area tampilan grafis. Area pratinjau.

4.3 Vektor Impor

Format grafik vektor sing didhukung yaiku *. SVG lan *. DXF, nanging ora kabeh grafik vektor sing didhukung bisa dibukak. Disaranake nggunakake *. File DXF.

QQ截图20201230201457 图片100图片101

4.4 Ngimpor Bitmap

QQ截图20201230201643 图片103图片104图片105

Cathetan: Umumé, kabeh format bitmap sing didhukung bisa dibukak, nanging sawetara bitmap duwe wates sawise diimpor menyang piranti lunak.

4,5 Ngimpor Gcode

QQ截图20201230201937

图片107

图片108

4.6 Gawe Teks Pabean

QQ截图20201230202103

 

QQ截图20201230202329

4.7 Nggawe Wangun

QQ截图20201230202453

 

图片112

4.8 Gawe Embossed

Ketik teks sing bakal digawe piranti lunak iki ora ndhukung fungsi nggawe relief, nanging nyedhiyakake alat kanggo nggawe relief, yaiku fusion360 perusahaan Autodesk. Kanggo rincian, waca "fusion360 nggawe alamat download relief" lan "fusion360 nggawe tutorial relief".

图片113图片114

4,9 Masalah lan Solusi

4.9.1 File Vektor Ora Bisa Dibukak

A. Masalah grafis (warna garis, enkripsi, lsp)

B. Masalah piranti ngasilake file vektor.

4.9.2 Gcode Generated by Bitmap File Nduwe Border

Umume nganggo file bitmap kanthi masalah garis utawa warna.

A. Priksa manawa opsi pamindhahan acara ditampilake dicenthang.

B. Tes *. File format SVG sing kasedhiya karo piranti lunak impor. Yen sampeyan bisa ngimpor gambar sing disesuaikan maneh.

 

5. Ganti Bahasa

5.1 Chinse nganti Inggris

图片115图片116 

Wiwiti maneh piranti lunak

5.2 Inggris nganti Chinse 

 图片117 图片118

Wiwiti maneh piranti lunak